Julgåva och julbord

Som arbetsgivare får du ge dina anställda varsin julgåva till ett värde av högst 500 kronor inklusive moms. Vill du bjuda på julbord – se nedan:

Interna kurser, informationsmöten och personalfest

Fri kost vid intern representation, till exempel informationsmöten med personalen och interna kurser, är skatte- och avgiftsfri under förutsättning att sammankomsterna med gemensamma måltidsarrangemang kan bedömas som intern representation. Måltider som till exempel julbord är en skattefri förmån för de anställda om det är fråga om intern representation, till exempel en personalfest. Sammankomsten betraktas som tillfällig om det går minst två veckor mellan mötena, och som kortvarig om den varar högst en vecka.

Avdrag för personalfest medges för högst två fester per år. Arbetsgivare får göra avdrag för kringkostnader vid ett julbord enligt samma regler som gäller för andra typer av personalfester. Avdrag för kostnader för mat och dryck medges bara för enklare förtäring. För avdragsrätt ska den interna representationen ha ett omedelbart samband med näringsverksamheten och det får inte vara fråga om personlig gästfrihet.

Rulla till toppen